Sabtu, 7 Februari 2015

Mesej mengejut dari KETUM FC buat kumpulan Zero selepas juarai MLM 2014Kumpulan Zero yang menjadi pilihan ramai pihak sebelum ini menepati ramalan apabila mereka bertiga diumumkan sebagai juara Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014), malam tadi.

Pengumuman kejuaraan itu diumumkan oleh hos MLM 2014, Dato` AC Mizal dalam di Gelanggang Akhir MLM 2014 yang bersiaran dari Stadium Putra, Bukit Jalil.

Kejayaan Zero ini sememangnya dramatik apabila mereka pada asalnya hanyalah peserta Hot Seat MLM 2014 namun atas kerja keras dan kreativiti mereka sepanjang 13 minggu MLM 2014 berlangsung, mereka akhirnya kini dinobatkan sebagai juara.

Kejayaan ini juga membolehkan mereka tiga beradik iaitu Syaiful, Shahril dan Atu menerima hadiah wang tunai RM500,000 berserta sebuah trofi sumbangan Astro.

Juara tahun lalu, Sepahtu yang dianggotai Jep dan Shuib juga boleh berpuas hati di mana rezeki terus berpihak kepada mereka untuk merangkul gelaran naib juara dan memenangi wang tunai RM250,000 berserta sebuah trofi.


Satu-satunya peserta solo, Nabil pula terus gah di pentas Maharaja Lawak apabila dia menduduki tempat ketiga kali ini dan memenangi wang tunai RM150,000 berserta trofi.

Ajak dah Shahrol yang membentuk kumpulan Shiro pula menghuni tempat ke-4 dan memenangi RM50,000 berserta trofi dan kumpulan Bocey terpaksa berpuas hati di tempat ke-5 dan membawa pulang hadiah wang tunai RM15,000 berserta trofi.

Untuk peringkat akhir ini, dua tema telah diberikan kepada setiap finalis di mana untuk pusingan pertama, mereka akan membuat persembahan bebas dan untuk pusingan kedua, tema muzikal harus dipersembahkan - Astroawani.

Di sebalik kemenangan kumpulan Zero, ada satu mesej kurang sopan dimuatnaik di laman sosial oleh seseorang yang menggunakan akaun nama KETUM FC. Korang boleh baca kat bawah. - sumber pelbagaimacam blog


2 ulasan:

  1. TAHNIAH ZERO, kemenangan sah, undi sah ! Wahai KETUM FC, nama pun dah tak menunjukkan kematangan, lagi bodoh daripada darjah bodoh yang sebenarnya. Luaskan kuasa utk JDT tak apa, itu semangat tapi kena rasional baru mental tu sihat. Kau tak sekolah ker ?

    BalasPadam
  2. Kah kah kah KETUM FC dah MABUK " DAUN KETUM ".. haramjadah punya ketum fc..kau lah yg paling babi dan sial haramjadah...nama pun dah menujukan benda2 memabukan, tahun depan kau letak pulak nama kau " TODI FC "..pi ra mampos dgn ketum fc dan jdt... pukimak kau haramjadah.......

    BalasPadam