Ahad, 18 Mei 2014

TAHUKAH ANDA Ibu parti " UMNO " namun tetap sokong Dyana Sofya [ VIDEO INSIDE ]


KLIK UNTUK TONTON VIDEO 

TELUK INTAN - Walaupun dicemuh masyarakat, sebagai seorang ibu calon, Yammy Samat, 51, akan tetap berdiri teguh menyokong anaknya Dyana Sofya Mohd Daud.

Yammy berkata beliau tidak akan ‘membuang’ anaknya, kerana perbezaan parti.

Anaknya meminta izinmenyertai DAP dan beliau memberikan kebebasan kepadanya untuk memilih mana-mana parti diminati kerana itu adalah hak peribadinya.

Menurutnya, beliau gembira kerana anak perempuannya itu diberikan kepercayaan oleh DAP sebagai calon dalam PRK .


“Saya terharu DAP memberi perhatian kepada kebolehan anak dan kalau parti saya sendiri, susah mahu memberikan peluang kepada calon berusia 27 tahun untuk bertanding dalam PRK.

“Saya beri kebebasan sebelum dia membuat keputusan untuk menyertai DAP, saya berfikiran terbuka. DAP sebuah parti berdaftar dan ia juga adalah sebahagian daripada kerajaan,” katanya ketika ditemui media di Pusat Operasi Utama PRK Teluk Intan, Bandar Baharu Teluk
Intan, semalam.

Yammy yang pernah menjadi wanita pertama menjawat jawatan Setiausaha Umno Bahagian Ipoh dari 1976 hingga 1980 berkata, DAP sanggup mengambil risiko besar kerana meletakkan calon Melayu dan ada kemungkinan boleh kalah di kerusi Parlimen Teluk Intan dalam PRK kali ini. Credit Sinar, Kinitv |BrotherSAM


0 ulasan:

Catat Ulasan