Ahad, 11 Januari 2015

Cerita Sebenar Gambar Gadis Depan Cermin ,jangan mudah terpedaya dengan cerita yang anda terima !Siapa tak pelik kalau gambar sebegitu rupa ! Sekali tengok memang ngeri. Baca kisah sebenar cerita gadis depan cermin.
Untuk info anda semua, gambar begini semua orang mampu lakukan.Download sahaja di app strore iaitu " Clone Camera". Maka terbentuklah gambar seperti ini.

Tetapi seperti biasa,media sosial seperti Whatsapp menjadi bahan berita yang bukan-bukan. Lebih malang lagi cerita begini diperbesarkan dan disalahguna.Orang yang hidup boleh dimatikan didalam media sosial. Berdasarkan info sebenar untuk gambar kereta tu boleh dapat di Facebook Bomba Malaysia bertarikh 24 Ogos dan keluarga mangsa ada komen disitu.Wanita dalam gambar masih hidup,dia bukan mangsa kemalangan itu,
mangsa kemalangan adalah orang lain. Kebetulan pula,mangsa kemalangan juga seorang jururawat. Namun demikian info tentang wanita di dalam gambar tidak dapat dikenal pasti.

Kepada pembawa cerita itu sila bersedia. Anda tidak sepatutnya pandai-pandai buat cerita yang tidak benar manakala bagi pengguna whatsapp pula, jangan mudah terpedaya dengan cerita yang anda terima,baca boleh percaya jangan. Lebih baik kita selidik dan sahkan berita itu benar, barulah anda sebarkannya. Jadilah pengguna yang bijak. - sumber

0 ulasan:

Catat Ulasan