Sabtu, 7 Februari 2015

Kaki Seks Akan Membanjiri Kelantan Jika Hudud Dilaksana’ – Datuk Noor FaridaGolongan pedofil dikuatiri akan membanjiri Kelantan sekiranya undang-undang hudud berjaya dilaksanakan di negeri itu, kata jurucakap Kumpulan Tokoh Melayu (G25), Datuk Noor Farida Ariffin.


Bercakap dalam sebuah forum ‘Malaysia, Kebebasan Ekonomi dan Globalisasi’ sempena ulang tahun Institut Hal Ehwal Demokrasi dan Ekonomi (IDEAS) yang ke-lima hari ini, untuk itu beliau menolak sepenuhnya undang-undang hudud sekiranya ia dilaksanakan di negara ini.


Kata Noor Farida, kaedah undang-undang hudud yang mahu dilaksanakan di negeri Kelantan masih lemah dalam cara perlaksanaannya dan tidak menggunakan teknologi terkini.


Tegasnya, itu mungkin berlaku kerana mereka menolak kaedah pembuktian saintifik dan sebaliknya menggunakan bukti kurun ke-12 sebagai pembuktian untuk kes zina.


“Zina misalnya, saya tidak faham dalam abad ke 21 ini enakmen syariah masih lagi tidak menggunakan teknologi canggih dalam menentukan mereka yang ditangkap kerana berkhalwat.


“Masih mahu mengekalkan kaedah empat orang saksi. Mengapa tak adakan ujian DNA dalam menentukan pesalah. Bagaimana nak dapatkan empat orang saksi dalam kesalahan zina?” soalnya.


Katanya hal ini boleh menyebabkan berlakunya kesukaran dalam membuktikan bahawa pesalah-pesalah itu benar-benar bersalah.


“Jika hudud dilaksanakan di Kelantan, golongan pedofil akan membanjiri Kelantan untuk merogol kanak-kanak di sana… dan tiada tindakan akan dikenakan terhadap mereka,” tegasnya lagi.


Sementara itu beliau berkata, dengan kebangkitan banyak kumpulan ekstremis agama dan kaum, adalah juga tidak sesuai jika hukum hudud dilaksanakan.


“Kita perlu sedar apa yang berlaku di dalam negara sekarang. Dengan kebangkitan kumpulan ekstremis agama dan kaum adalah tidak sesuai jika undang-undang hudud dilaksanakan.


“Saya orang Islam dan mempraktikkan Islam tetapi saya tidak mahu hidup di bawah undang-undang hudud. No, thanks,” katanya lagi.


Tambah Noor Farida untuk melaksanakan hukum hudud, beberapa aspek perlu dipertimbangkan.


“Pada 1993, negeri Kelantan telah meluluskan rang undang-undang hudud. Namun Perlembagaan Persekutuan menentangnya.


“Saya tahu, mungkin ada ustaz-ustaz yang akan kata saya tak boleh mempersoalkan hukum Allah. Benar, namun kajian-kajian dari para ilmuan Islam ada dibuat mengenai hudud,” jelasnya.


“Kata para ilmuan, beberapa aspek perlu dipertimbangkan seperti jurang antara kaum dan kesesuaian sebelum ia dilaksanakan. Sekarang pun, jurang Melayu kaya dan miskin pun masih jauh,” kata bekas duta Malaysia ke Belanda itu lagi.


Kerajaan negeri Kelantan kini sedang bercadang membentangkan rang undang-undang persendirian di Parlimen bulan depan bagi mendapatkan kelulusan beberapa pindaan Kanun Jenayah Syariah II 1993 yang akan membolehkan ia melaksanakan hukum hudud dan qisas di negeri itu.


Cadangan pindaan terhadap enakmen tersebut juga akan dibincangkan dalam mesyuarat parti itu pada pagi Ahad ini.


Menurut PAS, sebarang keputusan akan dibuat dalam mesyuarat tersebut sebelum ia dibawa kepada mesyuarat kepimpinan Pakatan Rakyat (PR) pada sebelah petang hari yang sama.
sumber - bbo

9 ulasan:

 1. Inilah akhir zaman manusia lebih guna hukum akal dari hukum Allah

  BalasPadam
 2. Kalau tak tahu belajar... jangan tunjukan kebodohan dan cetek ilmu kamu di dalam beragama di khalayak ramai.

  “Saya orang Islam dan mempraktikkan Islam tetapi saya tidak mahu hidup di bawah undang-undang hudud. No, thanks,” katanya lagi. Bagaimana kamu boleh berkata sedemikian jika aurat kamu tidak jaga. Akidah kamu binasa bila kamu menafikan dan merendahkan hak Allah terhadap hudud.

  Semoga kami sempat bertaubat.

  BalasPadam
 3. BILA SIJAHIL BERCAKAP...AKAN NAMPAKLAH KEBODOHANNYA...

  BalasPadam
 4. Dia ni mungkin tak nampak "4 saksi" yang terkandung dalam Al-Quran kot....

  BalasPadam
 5. Bila org Islam yg jahil bercakap bukan saja dia yg rosak tetapi turut merosakkan org Islam yg lain dgn sengaja menentang hukum Allah. Aurat perkara yg wajib pun tak boleh jaga apa lagi hukum hudud. Bercakap berdasarkan logik sekular, hancur. Kasihan sungguh..............

  BalasPadam
 6. Pasal tu kena gi ngaji...tak ngaji ceroiiii ler jawabnya...kepada mereka-mereka yang menyokong kenyataan Datuk Noor Farida ni boleh terbatal iman mereka...Nauzubillah.

  BalasPadam
 7. yang pasti dia ni MELAYU

  BalasPadam
 8. “Saya orang Islam dan mempraktikkan Islam tetapi saya tidak mahu hidup di bawah undang-undang hudud. No, thanks,”
  ....Praktik Islam huh? Makcik...rambut tu aurat wanita...perbetoi dulu diri sendiri sebelum buat apa2 komen...tudung pi mana...rambut dah nampak uban dah tu...kalau Allah Taala nak ambik nyawa tu...within seconds....tak payah komen kalau reti bahasa Al-Quran @ jahil...pi mengaji kat mana2 ustaz dulu dan faham ttg hukum Allah...mana Ustaz2 UMNO...mintak tegur makcik ni....hangpa x kesian ka kalau dia habis umuq x sempat bertaubat...

  BalasPadam
 9. mintak admin remove komen Ibu hayati....agenda jahat melingkup umat ni...

  BalasPadam